Har du märkt att vi svenskar har en förkärlek till att fira olika typer av smarriga bakverk?Våffeldagen närmar sig. Dags att fira igen! Här är en glutenfri härlig variant. Jag gjorde en annan våffla förra året, som jag serverade med Lemon Curd. Årets våfflor serverar jag med jordgubbsröra och havregrädde. Du kan ladda ned receptet som en pdf längre ned. Ingredienser (6 st tunna våfflor) 3 Ägg 1 dl Kokosmjölk 2 msk Ghee eller kokosolja ½ dl Kokosmjöl ½ dl Mandelmjöl ½ dl Rismjöl 1½ tsk Bakpulver ¼ tsk Vaniljpulver, svart naturligt ¼ tsk Kanel, mald ¼ tsk Kardemumma, mald 1 nypa Salt Instruktioner 1. Värm upp våffeljärnet så det blir varmt. 2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke 3. Vispa ägg, kokosmjölk och ghee/kokosolja tills det är fluffigt. 4. Häll i de torra ingredienserna i äggblandningen och vispa tills allt är blandat väl. 5. Smörj in järnet med lite kokosolja. 6. Häll i smeten i våffeljärnet ( i mitt våffeljärn räcker det med 1 dl/våffla) och grädda tills våfflorna är gyllenbruna. 7. Servera med grädde och jordgubbsröra. Jag använde mig av Go Greens Havregrädde. (Testa att byta ut grädden med Lemon Curd) Njut! Jordgubbsröra
2 dl Jordgubbar(frysta,tinade) 1 tsk Lönnsirap ¼ tsk Vaniljpulver Mosa jordgubbarna tillsammans med övriga ingredienser med en gaffel.
0 Comments
|
Fyll i din emailadress och få mina nyhetsbrev och lite härliga recpet!Kategorier
All
Arkiv
June 2019
|