Yoga. Kost. Hälsa
  • HEM
  • Kurser
  • Onlinekurser
  • RECEPT
  • SHOP
  • Blogg
  • Kontakt

Recept

RAW CarobBrownies

3/24/2013

0 Comments

 
Picture
Carob är en ett pulver som kan ersätta kakao om du tex inte tål kakao eller kanske vill undvika koffein. Självklart kan du använda kakao i receptet istället för carob! Hur som helst så tror jag du kommer älska dessa små mumsbitar med en frisk smak av apelsin!
Botten
1 dl Mandel
1 dl Valnötter
rivet skal av 1/2 apelsin, ekologisk!
5 fikon
8 dadlar (blötlagda om du använder torkade)
5 msk Carobpulver (eller kakao)
1 msk färskpressad apelsinjuice

Glasyren
2 dl Cashewnötter, blötlagda i vatten minst 20 minuter
2 msk Kokosolja, kallpressad
1/4 tsk vaniljpulver, äkta svart
4 msk carobpulver
ca 1 dl vatten

Garnering
ca 1 dl riven kokos


Så här gör du
Botten
Mal först nötterna i en kvarn eller mixer så det blir pulver. (Det går också att köpa färdigmalna nötter i välsorterad butik)
Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa tills allt är mixat till en fast deg.

Glasyren
Häll bort vattnet från cashewnötterna.
Häll alla ingredienser i en liten mixer och processa tills det blivit en jämn smet. Den ska vara ganska tjock, men ev kanske du behöver hälla i mer vatten för att få smeten jämn.

Platta ut bottendegen i en form, tex pajform el dylikt. Ca 1/2 cm tjock botten kan vara lagom.
Bred på glasyrsmeten på botten.
Strö över riven kokos.
Ställ in i kylen, så att glasyren stelnar till. Det kan ta en timme eller två.
Skär kakan i jämna bitar.
Njut!
0 Comments

Quorn Korma

3/19/2013

0 Comments

 
Picture
En asiatisk rätt med svampproteinet Quorn, ett alternativ till kyckling. En härligt kryddig rätt med sina rötter från Indien.
Pröva den här och du kommer inte att bli besviken!

2 msk          
2 tsk        
2 tsk           
½ tsk          
1/8 tsk         
1msk          
1                  
3                  
4                   
1 burk          
2 msk           
2,5 dl            

Kokosolja, att steka i
Spiskummin, mald
Koriander, mald
Kanel, mald
Cayennepeppar
Ingefära, färsk, riven
Lök, hackad
Vitlöksklyftor, pressade
Quornfiléer, i bitar
Passerade Tomater (eller krossade tomater)
Tomatpuré
Havregrädde el kokosmjölk

Hetta upp oljan och låt alla kryddor fräsa en liten stund. Häll i lök, vitlök och ingefäran och fräs tills löken är mjuk. Häll i övriga ingredienser förutom havremjölken och låt puttra i 15 minuter. Häll i havremjölken och smaka av med salt. Koka upp.

Servera med råris eller Quinoa och en sallad.

0 Comments

RawApelsinmousse

3/15/2013

0 Comments

 
Picture
En härlig apelsinmousse att bjuda dina nära & kära på.
När du river skal från apelsin (eller andra citrusfrukter), använd en ekologisk apelsin eftersom det kan finnas mycket bekämpningsmedel i skalen.

1 portion
1
½
½ dl
1/4 tsk
1 msk
1 tsk

Apelsin, ekologisk
Rivet skal från apelsinen
Cashewnötter, orostade, blötlagda minst 20 min
Vaniljpulver, svart äkta
Kokos, riven (kan uteslutas)
Kokosolja, kallpressad
Börja med att riva skal från apelsinen.
Skala apelsinen, skär i bitar.
Häll av vattnet från chashewnötterna.
Lägg alla ingredienser i en liten mixer. Mixa tills du fått en krämig konsistens.
Servera i skål och strö på lite gojibär om du vill.
0 Comments

Banan- & Jordgubbsglass

3/13/2013

0 Comments

 
Picture
Trodde att du måste ge upp glass för att äta mer hälsosamt? Fel! Att göra glass på frusen frukt är att fantastiskt alternativ till annan glass. Ett råd bara: Ha alltid lite frusen banan hemma!
1 portion
1        
1 dl          
1/4 tsk     
1 tsk
2-3 msk
Banan, frusen
Jordgubbar, frusna eller färska
Vaniljpulver, äkta svart
Agavesirap, eller annat sötningsmedel
Cocosmjölk (om du vill ha lite krämigare smak)

Ta ut bananerna från frysen. Skär dem i bitar och låt dem tina lite ca 20 minuter. Lägg allt i en liten mixer och mixa till en mjukglassliknande konsistens. Detta kan ta lite tid.
0 Comments

Chokladmousse

3/13/2013

0 Comments

 
Picture
2 portioner
Jag tycker om när man kan slå två flugor i en smäll, gör inte du? Både gott och hälsosamt! Njut av en fantastisk chokladmousse, som innehåller bra med nyttigheter och bra med fetter! Det går inte att känna någon skillnad från den gamla pulvervarianten, eller hur? Tom bättre, tycker jag!
1                   
1                  
2 msk          
¼ tsk            
½ tsk            
 ½ tsk            

Sås:              

Banan
Avocado
Kakao, rå eller carob
Vaniljpulver, äkta svart
Cocosolja, kallpressad
Agavesirap el honung

Jordgubbar, frysta
Häll alla ingredienser i en liten mixer och mixa till en slät mousse.

Mosa bären till en slät sås.

Häll moussen i en fin skål och häll såsen på moussen.

Avnjut tillsammans med en god vän!
0 Comments

Gottegröt

3/8/2013

0 Comments

 
Picture
Har du dåliga barndomsminnen när det gäller gröt? Bara lugn. Den här gröten kommer att råda bot på det.
En bra frukostalternativ om du vill ha lite mer på morgonen och något varmt och gott för magen.

1 dl               
2 dl               
¼ tsk            
¼ tsk            
1 dl               
1                   
1                   
1 tsk             

Havregryn
Vatten
Kanel, mald
Kardemumma, mald
Blåbär, frysta eller färska
Äpple, rivet
Banan, i skivor
Cocosolja, kallpressad
Häll i havregryn, vatten, kanel, kardemumma i en kastrull. Låt koka upp. Häll i blåbär och låt puttra på låg värme i någon minut. Häll i resten av ingredienserna, rör om.

Häll upp i favoritskålen och njut!

0 Comments

Energibollar

3/7/2013

0 Comments

 
Picture
Behöver du lite påfyllning av energi kan dessa härliga chokladbollar kanske hjälpa dig!
Jag brukar göra dem här av det som jag har hemma, så pröva dig fram med olika typer av torkade frukter, nötter och fröer! Alltid med ett lyckat resultat.

1 dl               
1 dl               
6                   
10                 
1 dl              
½ dl               
3-4 msk        
Garnering:    

Nötter, tex mandel
Pumpafrön
Fikon, blötlagda
Dadlar (blötlagda om de är torkade)
Russin
Gojibär
Kakao, rå (eller carob om du inte vill ha kakao)
Kokosflingor
Börja med att mixa alla nötter och fröer. Häll i resterande ingredienser och mixa tills allt är mixat till en jämn deg. Rulla till små bollar och rulla i kokosflingor. Njut!

0 Comments

Den enklaste dressingen

3/7/2013

0 Comments

 
Picture
En enkel dressing som görs på någon minut. enkel men fräsch och god på en grönsallad.
Om du vill piffa till den kan du hälla i lite härliga örter eller kryddor, tex basilika, dill oregano.

1 msk           
1 msk          
½ tsk          
Citronjuice, färskpressad
Olivolja, kallpressad, jungfru
Himalaya/Havssalt
Häll alla ingredienser över salladen och rör försiktigt om. Klart!

0 Comments

Den godaste Linsgrytan

3/7/2013

0 Comments

 
Picture
Röda linser brukar vara lite lättare att smälta för magen än tex bönor, så det här kan vara en bra rätt att börja med om du inte vågat dig på linser eller bönor förut. Röda linser behöver inte blötläggas innan tillagning.
En härlig gryta med smaker från Indien!

1msk            
1                  
3                   
1 tsk            
2 msk           
1 burk           
1                   
1 dl               
3 dl               
6 dl               
1 burk           
1 tsk             
Kokosolja att steka i, eller ghee, olivolja
Lök, finhackad
Vitklöksklyftor, pressad
Ingefära, riven
Curry
Passerade tomater (eller krossade)
Äpple, skalat och I bitar
Rotselleri, i bitar
Röda linser
Vatten
Kokosmjölk
Himalaya Salt
Stek löken mjuk i oljan i en stor gryta. Lägg i vitlök, ingefära och curry, Stek i någon minut. Häll i övriga ingredienser förutom kokosmjölken. Låt puttra på mellanvärme i ca 20 minuter tills linserna är mjuka. Häll slutligen i kokosmjölken och smaka av med salt.

Servera med quinoa eller ris och en grönsallad.

0 Comments

Ranchdressing

3/4/2013

0 Comments

 
Picture
Ranchdressing är en krämig dressing med härliga smaker. Om du vill piffa upp din sallad lite är denna dressing perfekt!
Du kan också ha den till grillade grönsaker som ett tillbehör.

Den här receptet är ett hälsosammare alternativ till originalet, med bra fettsyror och proteiner från frön och nötter. Hälsosamt grönt från de färska kryddorna.
1 dl               
0,5 dl           
1 dl               
2 msk           
3 msk           
2 msk           
½ tsk            
½ tsk            
3 msk          
2 msk           
½ tsk            
1                   
1 tsk             

Pumpafrön
Mandel
Vatten
Citronjuice, färsk
Äppelcidervinäger
Olivolja
Timjan, torkad från burk
Oregano, torkad från burk
Dill, färsk
Persilja, färsk
Lökpulver
Vitlöksklyfta
Salt (himalaya- eller havssalt)

Så här gör du
Börja med att mixa frön och nötter till mjöl. (Eller köp färdigt nötmjöl) jag brukar mixa/mala i en kvarn, men du kan också mixa i en liten handmixer.


Häll sedan i resten av ingredienserna och mixa i mixern tills det är en slät och jämn dressing.

Ha på sallad eller ugnsbakade grönsaker
0 Comments
<<Previous

    RSS Feed

    Fyll i din emailadress och få mina nyhetsbrev och lite härliga recpet!

    Picture

    Kategorier

    All
    Bröd
    Bröd
    Dessert
    Dressing & Såser
    Dressing & Såser
    Frukost
    Röror Och Dressingar
    Röror Och Dressingar
    Sallad
    Smoothie
    Soppor
    Tilltugg
    Varmrätter
    Varmrätter

    Arkiv

    June 2019
    May 2019
    March 2019
    January 2019
    November 2018
    August 2018
    June 2018
    May 2018
    March 2018
    February 2018
    January 2018
    December 2017
    November 2017
    October 2017
    September 2017
    July 2017
    June 2017
    May 2017
    April 2017
    March 2017
    January 2017
    December 2016
    November 2016
    September 2016
    August 2016
    June 2016
    April 2016
    March 2016
    February 2016
    January 2016
    December 2015
    November 2015
    October 2015
    September 2015
    August 2015
    June 2015
    May 2015
    April 2015
    March 2015
    February 2015
    January 2015
    December 2014
    October 2014
    August 2014
    June 2014
    May 2014
    April 2014
    March 2014
    February 2014
    January 2014
    December 2013
    August 2013
    March 2013

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • HEM
  • Kurser
  • Onlinekurser
  • RECEPT
  • SHOP
  • Blogg
  • Kontakt