Häromdagen blev jag bjuden på rawfood saffransbollar. Det vra så otrligt gott så jag var tvungen att gå hem och fixa till några själv. Perfekt att bjuda på nu så här till jul istället flr den klassiska lussebullen. Ladda ned receptet som pdf här Ingredienser1 dl kokosflingor 1 dl nötmjöl (mandel, cashew tex) ½ msk kokosolja 1 paket saffran 1/4 tsk mald kardemumma 10 st färska dadlar russin till garnering Så här gör duSmält kokosoljan på svag värme och blanda i saffran.
Häll kokosflingor, nötmjölet och kardemumman i en matberedare. Kör runt några varv för att blanda. Häll sedan i dadlarna och koksooljan med saffran. Kör tills det blir en ganska fast deg, men inte för torr. Om den är för torr kan du ha i lite vatten. Rulla till bollar. Garnera med ett russin.
0 Comments
|
Fyll i din emailadress och få mina nyhetsbrev och lite härliga recpet!Kategorier
All
Arkiv
June 2019
|