Här är en mustig daalgryta med indisk inspiration. Servera med ris eller papadum. Här kan ladda ned receptet som pdf och spara i din receptsamling! Ingredienser 1 tsk mald koriander 1 tsk spiskummin mald ½ tsk mald gurkmeja 1 kryddmått chilipulver 1 tsk paprikapulver ½ tsk salt 1 tsk riven färsk ingefära 3 dl kokta desikikärtor eller vanliga kikärtor (det går också bra med röda linser) 1 burk med kidneybönor 1 rödlök, hackad 4 st vitlöksklyftor, pressade 1 paket krossade tomater ½-1 burk kokosmjölk olja till stekning Gör så här Stek lök, ingefära och vitlök i oljan, så att löken blir mjuk.
Tillsätt alla kryddor, fortsätt att steka i ett par minuter. Du kan tillsätta lite vatten så att kryddorna inte bränns. Tillsätt kikärtor och bönor. Tillsätt tomaterna. Koka i 10 minuter Rör ned kokosmjölken och koka i 5 minuter till. Smaka av med salt. Dekorera med koriander om du vill. Servera med ris eller papadums. Papadums är ett hårt linsbröd som du kan köpa färdigt och bara värma upp så att de blir krispiga.
0 Comments
|
Fyll i din emailadress och få mina nyhetsbrev och lite härliga recpet!Kategorier
All
Arkiv
June 2019
|