Laddu är en sötsak från Indien. Kan vara en liten boll med väldigt söt smak. Jag blev lite inspirerad, när jag var på min favorit-hälsokostbutik Gryningen för ett tag sedan och köpte en liten laddu-kaka. Jag testade mig fram för att göra min egen raw-laddu hemma och , vips här är den. Perfekt nu till jul och nyår! Och den är nötfri (men inte fröfri). Du kan ladda ned receptet på pdf här Ingredienser 1 dl sesamfrön 1 dl kokosflingor ½ tsk kanel (mald) ½ tsk ingefära (mald) ½ tsk kardemumma (mald) 12 färska dadlar, urkärnade 1 tsk lönnsirap (om du vill) Instruktioner
Lägg sesamfrön och kokosflingorna i en mixer och mixa tills det har malts. Lägg i kryddorna och mixa. Lägg till slut i övriga ingredienser. Mixa tills det har blivit en slät och fast deg. Om du behöver kan du hälla i lite mer vatten. Lägg degen i en form och platta ut till ca 1-2 cm. Ställ i kylen och låt stelna. Skär upp i bitar. Servera!
0 Comments
|
Fyll i din emailadress och få mina nyhetsbrev och lite härliga recpet!Kategorier
All
Arkiv
June 2019
|