Hemmagjord granola eller müsli slår verkligen köpt granola med hästlängder. Ofta är det mycket socker i den köpta och andra onyttigheter. När du gör din egen kan du skräddarsy med dina egna favoritingredinser och det är inte alls svårt att göra den. Servera till acai, rawghurt eller smoothie bowl. Eller till yoghurt. Ladda ned receptet som pdf här. Ingredienser: 6-7 dl havregryn (glutenfria), boveteflingor, quinoaflingor 1 dl kokosflingor 1 dl sesamfrön 1 dl pumpafrön 1 msk kanel, mald ½ msk kryddnejlika, mald ½ msk ingefära, mald ¼ dl kokosolja 2 msk kokossocker 1 dl vatten 1-2 dl torkad frukt Så här gör du:
Sätt ugnen på ca 170 grader Lägg bakplåtspapper på en bakplåt Blanda alla torra ingredienser (förutom torkad frukt) i en bunke och rör om Häll i oljan och rör om. Häll i vattnet och rör om. Strö ut blandningen på bakplåten Ställ in i ugnen i ca 20 minuter. Rör om då och då. Se upp så att det inte bränns. Ta ut och låt svalna och häll sedan i en bunke igen. Välj dina favoriter med torkad frukt. Tex aprikos, mango, russin, dadlar & gojibär. Hacka om det behövs. Häll i den torkade frukten och rör om. Jag hade i lite bovetepuffar också. Förvara i en glasburk och använd till tex acai bowl eller smoothie bowl. (Eller yoghurt)
0 Comments
För dig som gillar ingefära så tror jag att du kommer att älka denna shot! Det är en shot som: ~boostar ditt immunförsvar ~ är antiinflammatorisk ~är bra för matsmältningen ~hjälper kroppen att detoxa Ta 20 ml varje morgon. Om det är förkylningstider kan du ta en gång på morgonen och en gång på kvällen. Ladda ned receptet som pdf här. Ingredienser: - 200 g färsk ingefära - 50 g färsk gurkmeja - 1 nypa svartpeppar - 1 liter vatten - ca ½ dl honung - 2 pressade citroner Så här gör du: Skala och riv ingefäran & gurkmejan fint. (Ha plasthandskar för gurkmejan...) Placera den rivna ingefäran, gurkmejan, svartpeppar i en kastrull med vattnet. Värm upp tills det är 60 grader och håll den temperaturen i 20-30 min. Sila sedan och låt avkoket svalna till 40 grader. Då häller du i honungen. När det svalnat och blivit fingervarmt kan du hälla i citronjuicen. Häll drycken i en glasflaska eller burk och förvara i kylskåpet. (Står sig en månad)
|
Fyll i din emailadress och få mina nyhetsbrev och lite härliga recpet!Kategorier
All
Arkiv
June 2019
|