Den här zucchinilasagnen har jag gjort en del i somras. En ny favorit! Ursprungsreceptet hittade jag hos Nillas Kitchen (som för övrigt har supergoda recept!). Ladda ned receptet som pdf här. IngredienserLasagnen 2 pers. 2 st zucchini 1 rödlök skivad 12 st cocktailtomater Ruccolapesto 2 pers ½ dl pinjenötter 1½ dl olivolja 1 tsk vitlökspulver 2 nävar färsk ruccola lite pressad citron salt vatten Gör så härLasagnen
Skiva zucchinin i tunna skivor tex med en mandolin. Lägg skivorna i en bunke och ringla lite olivolja och strö lite salt. Ställ åt sidan Sätt ugnen på 200 grader Lägg in tomater och lök och låt de grillas tills de blir mjuka i en smord ugnsform. Stek zucchiniskivorna i en stekpanna tills de fått lite färg (Du kan också grilla dem i ugnen) Ruccolapeston Börja med att rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Mixa sedan alla ingredienser med en stavmixer. Häll i lite vatten om smeten blir för tjock. Smaka av med salt. När allt är klart, så lägger du zucchiniskivor på tallrikarna, häller på lite pesto, tomater, lök, varvar med zucchiniskivor, tomater, pesto lök osv.
0 Comments
|
Fyll i din emailadress och få mina nyhetsbrev och lite härliga recpet!Kategorier
All
Arkiv
June 2019
|