Den här morotskakan är supergod! Perfekt att bjuda på nu under julen eftersom den har en lite pepparkaksaktig smak. Jag hade ghee (klarnat smör) i den här, men om du inte vill ha det fungerar det bra med kokosolja istället. Här kan du ladda ned receptet som en pdf. Ingredienser: 2 dl havremjöl 1 dl bovetemjöl 1 dl rismjöl ½ dl pofiber 1 tsk kanel, mald ¼ tsk ingefära, mald ¼ tsk nejlika, mald 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 2 stora bananer 1 dl kokossocker ½ dl kokosolja eller ghee 1-1½ dl Imat eller kokosmjölk ½ tsk rivet apelsinskal (ekologisk!) 2 dl riven morot Riven kokos olja Så här gör du:Sätt på ugnen på 175 grader.
Smörj in en ugnsform (ca 20 x 30 cm) med olja och strö i riven kokos istället för ströbröd. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa bananer, kokossocker, kokosolja och imat i en annan bunke tills det blivit en jämn smet. Blanda de torra ingredienserna med smeten och blanda tills det är en jämn smet. Häll i de rivna morötterna och blanda. Häll i smeten i ugnsformen och baka i mitten av ugnen i 15 minuter. När kakan har svalnat lite skär i lagom stora bitar. Njut!
0 Comments
|
Fyll i din emailadress och få mina nyhetsbrev och lite härliga recpet!Kategorier
All
Arkiv
June 2019
|