Yoga. Kost. Hälsa
  • HEM
  • Kurser
  • Onlinekurser
  • RECEPT
  • SHOP
  • Blogg
  • Kontakt

Recept

Havrebollar

5/19/2017

0 Comments

 
Picture
Dessa smarriga havrebollar är något som jag brukar göra när jag är sugen på något hemma till fikat men inte har något färdigt hemma. Det går snabbt, är gott och kan frysas in.

​Här har du pdf om du vill printa ut receptet eller lägga till din receptsamling.

Ingredienser

3 dl havregryn (glutenfria)
1 dl kokosflingor
3 msk kakaopulver
ca 15 st färska dadlar
½ dl kokosolja
(2 msk kaffe)

kokosflingor till garnering

Så här gör du

Häll i de torra ingredienserna i en matberedare, kör runt några varv så det blandas.
Häll i resten av ingredienserna och kör runt tills det blivit en deg. Om det är för torrt kan du hälla i lite vatten också.

Rulla till bollar och garnera med kokosflingor
0 Comments

Kokosrutor med citron

5/17/2017

0 Comments

 
Picture
Alltid när jag bjudit på dessa kokosrutor så har det blivit en succé! De smakar ljuvligt av citron och kokos. De är gluten-, frö- och nötfria. Och veganska.

Ladda ned receptet som pdf och lägg till samlingen!

Ingredienser

Botten
2 dl Kokosflingor

8-15 Dadlar (färska urkärnade)
½ tsk Vaniljpulver (äkta, svart)
1 Rivet citronskal,gärna ekologisk

Glasyren
2,5 dl Kokosmjöl

½ tsk Vaniljpulver, äkta svart
2 msk Kokosolja, smält
1 msk Citronjuice, färskpressad
½-1 msk lönnsirap eller annat sötningsmedel tex stevia, honung

Så här gör du

Botten
Mal först  kokosflingor i en mixer eller matberedare tillsammans med vaniljpulvret och det rivna citronskalet. 
Häll sedan i resterande ingredienser. Om smeten är för torr kan du ha i lite citronjuice eller vatten tills smeten är lagom kladdig.
Platta ut degen i en form (gärna smörpapper under) och ställ in i kylen.

Glasyr 
Häll i alla ingredienser i en bunke och mixa med en handmixer tills det blivit en jämn smet. Om det är lite smuligt så  kan du ta mer olja.

Ta ut formen från kylskåpet. Bred på glasyren på bottenlagret. Det kan underlätta att platta ut med händerna eftersom händerna smälter kokosen lite. Ställ in i kylskåpet igen så att glasyren stelnar. Skär sedan upp till små rutor.

​Förvara dem i kylskåpet.

0 Comments

Glutenfria bovetefrallor

5/10/2017

0 Comments

 
Picture
Jag gillar när det är enkelt. Inte så många ingredienser, lätt att göra.
De här supergoda bovetebullarna är lika saftiga som vanliga frallor. Passar bra till soppan, picknickkorgen eller som burgerbröd.

Ladda ned som pdf här och lägg till din receptsamling.

Ingredienser 15-20 st

25 g jäst
9 dl fingervarmt vatten 
2 tsk salt
7 dl  bovetemjöl
4 dl rismjöl 
1 dl  psylliumfröskal/psylliumhusk
1 tsk brödkryddor ​

Gör så här ​

1. Rör ut jästen i vattnet. Jag brukar använda hushållsassistent, men det kan gå bra med elvisp som har degkrokar.
2. Häll de torra ingredienserna i en bunke för sig.  Jag brukar inte ta riktigt allt bovetemjöl till en början. Häll 6 dl först och se om du behöver resterande 1 dl. Om det är för mycket mjöl kan det bli lite torrt. Blanda sedan i degvätskan. Vispa ihop och fortsätt att blanda några minuter. Det blir en ganska lös smet som sedan sväller och blir klibbig medan du kör degblandaren eller vispar i några minuter.
3. Låt degen svälla i ca 10-15 min.
4. Forma bullarna. Det brukar gå lättare om du har lite olja på händerna.
5. Låt jäsa på plåten under en bakduk i 1 ½ timme. 
6. Värm upp ugnen till 225 °C och grädda i ca 20 min.
7. Låt bullarna svalna innan du skär i dem. De kan vara lite kladdiga när de fortfarande är varma.

0 Comments

    RSS Feed

    Fyll i din emailadress och få mina nyhetsbrev och lite härliga recpet!

    Picture

    Kategorier

    All
    Bröd
    Bröd
    Dessert
    Dressing & Såser
    Dressing & Såser
    Frukost
    Röror Och Dressingar
    Röror Och Dressingar
    Sallad
    Smoothie
    Soppor
    Tilltugg
    Varmrätter
    Varmrätter

    Arkiv

    June 2019
    May 2019
    March 2019
    January 2019
    November 2018
    August 2018
    June 2018
    May 2018
    March 2018
    February 2018
    January 2018
    December 2017
    November 2017
    October 2017
    September 2017
    July 2017
    June 2017
    May 2017
    April 2017
    March 2017
    January 2017
    December 2016
    November 2016
    September 2016
    August 2016
    June 2016
    April 2016
    March 2016
    February 2016
    January 2016
    December 2015
    November 2015
    October 2015
    September 2015
    August 2015
    June 2015
    May 2015
    April 2015
    March 2015
    February 2015
    January 2015
    December 2014
    October 2014
    August 2014
    June 2014
    May 2014
    April 2014
    March 2014
    February 2014
    January 2014
    December 2013
    August 2013
    March 2013

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • HEM
  • Kurser
  • Onlinekurser
  • RECEPT
  • SHOP
  • Blogg
  • Kontakt