Dessa smarriga havrebollar är något som jag brukar göra när jag är sugen på något hemma till fikat men inte har något färdigt hemma. Det går snabbt, är gott och kan frysas in. Här har du pdf om du vill printa ut receptet eller lägga till din receptsamling. Ingredienser3 dl havregryn (glutenfria) 1 dl kokosflingor 3 msk kakaopulver ca 15 st färska dadlar ½ dl kokosolja (2 msk kaffe) kokosflingor till garnering Så här gör duHäll i de torra ingredienserna i en matberedare, kör runt några varv så det blandas.
Häll i resten av ingredienserna och kör runt tills det blivit en deg. Om det är för torrt kan du hälla i lite vatten också. Rulla till bollar och garnera med kokosflingor
0 Comments
Alltid när jag bjudit på dessa kokosrutor så har det blivit en succé! De smakar ljuvligt av citron och kokos. De är gluten-, frö- och nötfria. Och veganska. Ladda ned receptet som pdf och lägg till samlingen! IngredienserBotten 2 dl Kokosflingor 8-15 Dadlar (färska urkärnade) ½ tsk Vaniljpulver (äkta, svart) 1 Rivet citronskal,gärna ekologisk Glasyren 2,5 dl Kokosmjöl ½ tsk Vaniljpulver, äkta svart 2 msk Kokosolja, smält 1 msk Citronjuice, färskpressad ½-1 msk lönnsirap eller annat sötningsmedel tex stevia, honung Så här gör duBotten
Mal först kokosflingor i en mixer eller matberedare tillsammans med vaniljpulvret och det rivna citronskalet. Häll sedan i resterande ingredienser. Om smeten är för torr kan du ha i lite citronjuice eller vatten tills smeten är lagom kladdig. Platta ut degen i en form (gärna smörpapper under) och ställ in i kylen. Glasyr Häll i alla ingredienser i en bunke och mixa med en handmixer tills det blivit en jämn smet. Om det är lite smuligt så kan du ta mer olja. Ta ut formen från kylskåpet. Bred på glasyren på bottenlagret. Det kan underlätta att platta ut med händerna eftersom händerna smälter kokosen lite. Ställ in i kylskåpet igen så att glasyren stelnar. Skär sedan upp till små rutor. Förvara dem i kylskåpet. Jag gillar när det är enkelt. Inte så många ingredienser, lätt att göra. De här supergoda bovetebullarna är lika saftiga som vanliga frallor. Passar bra till soppan, picknickkorgen eller som burgerbröd. Ladda ned som pdf här och lägg till din receptsamling. Ingredienser 15-20 st25 g jäst 9 dl fingervarmt vatten 2 tsk salt 7 dl bovetemjöl 4 dl rismjöl 1 dl psylliumfröskal/psylliumhusk 1 tsk brödkryddor Gör så här 1. Rör ut jästen i vattnet. Jag brukar använda hushållsassistent, men det kan gå bra med elvisp som har degkrokar.
2. Häll de torra ingredienserna i en bunke för sig. Jag brukar inte ta riktigt allt bovetemjöl till en början. Häll 6 dl först och se om du behöver resterande 1 dl. Om det är för mycket mjöl kan det bli lite torrt. Blanda sedan i degvätskan. Vispa ihop och fortsätt att blanda några minuter. Det blir en ganska lös smet som sedan sväller och blir klibbig medan du kör degblandaren eller vispar i några minuter. 3. Låt degen svälla i ca 10-15 min. 4. Forma bullarna. Det brukar gå lättare om du har lite olja på händerna. 5. Låt jäsa på plåten under en bakduk i 1 ½ timme. 6. Värm upp ugnen till 225 °C och grädda i ca 20 min. 7. Låt bullarna svalna innan du skär i dem. De kan vara lite kladdiga när de fortfarande är varma. |
Fyll i din emailadress och få mina nyhetsbrev och lite härliga recpet!Kategorier
All
Arkiv
June 2019
|