Det gäller att vara kreativ när man inte kan äta allt. Här är en nyttigare variant på semla med chiafrön! Inspirerad av SthlmRaw. Förresten ett helt fantastisk ställe för dig som gillar rawfood och bor i Stockholm! Här är några andra varianter på semla: ett vanligt men glutenfritt och en annan raw-variant. Här är pdf på receptet som du kan ladda ned. Ingredienser (1 pers) Chiagröten 2 msk chiafrön ½-1 tsk kardemumma, mald ¼ tsk kanel ½ tsk lönnsirap eller annat sötningsmedel Mandelmassan 1 dl mandlar 7 st dadlar ¼ tsk vaniljpulver 2-3 msk vatten Kokosgrädde Se recept här Instruktioner
Chiagröten Blötlägg chiafröna i någon form av mjölk, tex mandelmjölk, rismjölk, havremjölk i minst 10 minuter. Blanda i alla ingredienserna till chiagröten. Rör om. Häll i ett glas. Mandelmassan Lägg mandlarna i blöt över natten. Mal mandlarna till mjöl i en mixer eller kaffekvarn. Mixa i de övriga ingredienserna. (Du kan också använda dig av redan mald mandel, men det blir lite lättare för magen om den är blötlagd) Lägg mandelmassan ovanpå chiagröten. Klicka på kokosgrädden på toppen. Njut!
0 Comments
Oj jag missade fettisdagen i år! Här kommer ett sent litet recept på en ovanligare form av semla: Rawghurtsemla. Ja jag vet, det är inte riktigt samma sak som riktig semla, men en bra variant på en hälsosammare i allafall. (Om du vill ha en glutenfri "riktig" semla kolla det här receptet och här är en chiasemla) Här kan du ladda ned receptet på pdf. Ingredienser (1 pers) Rawghurten ½ Avokado 1 Banan ½-1 tsk Kardemumma, mald 1 Dadel Mandelmassan 1 dl Mandlar 7 st Dadlar ¼ tsk Vaniljpulver 2-3 msk Vatten Kokosgrädde se receptet här Instruktioner
Rawghurten Lägg alla ingredienser i en blender. Mixa tills det är en slät smoothie. Häll i röran i ett stort glas eller skål. Mandelmassan Lägg mandlarna i blöt över natten. Mal mandlarna till mjöl i en mixer eller kaffekvarn. Mixa i de övriga ingredienserna. (Du kan också använda dig av redan mald mandel, men det blir lite lättare för magen om den är blötlagd) Lägg mandelmassan ovanpå rawghurten. Klicka på kokosgrädden på toppen. Njut! Här är ett recept för dig som inte använder mjölkprodukter. Vispgrädde gjord av kokosmjölk. Det finns en del produkter som kan ersätta vanlig vispgrädde ute på marknaden, tex havregrädde, sojagrädde. De här produkterna är väl ok men innehåller oftast mycket tillsatser (och sojan tycker jag helt man ska undvika). Här kommer då ett recept som faktiskt är rätt enkelt att göra själv. Här kan du ladda ned receptet på pdf. Ingredienser
1 burk med kokosmjölk som stått i kylskåpet ¼ tsk vaniljpulver, äkta svart ½ tsk lönnsirap eller annat sötningsmedel Instruktioner Ta ut burken med kokosmjölken från kylskåpet. Den ska ha stått där så pass länge att den har skiktats. Vattnet med själva kokosen. Kokosen ska ha blivit hårt. Häll iden hårda kokosen i en bunke med vaniljpulvret och sötningsmedlet. Vispa ihop allt en liten stund tills det blivit en slät vispad grädde-konsistens. Använd till olika delikatesser! Spara kokosvattnet till din matlagning. |
Fyll i din emailadress och få mina nyhetsbrev och lite härliga recpet!Kategorier
All
Arkiv
June 2019
|