Det är snart Fettisdagen! Jag har alltid älskat semlor och när jag upptäckte att jag inte kunde äta gluten trodde jag att jag hade ätit min sista semla... Men det går faktiskt att göra goda hälsosammare semlor. Här är en favorit jag vill dela med mig till dig! Världens godaste semla med supergod mandelmassa! Jag gör mina semlor helt från grunden, förutom grädden. Semlebullarna Ingredienser Instruktioner 1. Smält smöret och värm det med mjölken tills det är fingervarmt. 2. Smula i jästen och rör om. 3. Häll i fiberhusken och rör om. 4. Låt stå och dra i 15 minuter. 5. Blanda alla andra torra ingredienser i en bunke. Tips, ta inte allt mjöl, utan avvakta och se om du behöver allt, så inte bullarna blir för torra. 6. Ha i de torra ingredienserna i vätskan. 7. Arbeta degen tills den är ordentligt genomarbetad. (Jag använder en hushållsassistent) 8. Jäs under duk i 30 minuter. 9. Mjöla bakbordet och häll upp degen. Dela den i 12 lika stora delar och rulla till runda bullar. 10. Lägg bullarna på smord plåt el. bakplåtspapper och låt jäsa i ytterligare 40 minuter under duk. 11. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen i 8-10 minuter. 12. Låt svalna. Det går bra att frysa in bullarna som du inte använder, så har du färdiga semlebullar till ett annat tillfälle! Mandelmassan Ingredienser Instruktioner 1. Lägg mandlarna i blöt i några timmar eller över natten 2. Ta bort skalet från mandlarna. 3. Mal mandlarna till mjöl i liten mixer eller kvarn. 4. Blanda alla ingredienser i en liten mixer och mixa tills allt är välmixat. Du kan behöva röra om lite för hand då massan är rätt kletig. (Det går att använda färdigmalda mandlar också eller såklart köpa färdiggjord mandelmassa) Semlan Du behöver
Instruktioner
1 Comment
Elisabeth Berglöf
2/28/2017 04:59:42 pm
Tack! Ska testas 😋
Reply
Leave a Reply. |
Fyll i din emailadress och få mina nyhetsbrev och lite härliga recpet!Kategorier
All
Arkiv
June 2019
|