Så här års kan det vara härligt med varma soppor. Ärligt talat är jag inte jätteförtjust i soppor, men just den här är en favorit. Jag kallar den för Raw för att den inte kokas. Däremot så kan du välja om du vill ha kall eller en värmande soppa. Om du kokar upp vattnet först och låter det svalna till en lagom temperatur innan du mixar alltihop förstörs inte alla näringsämnen. det är det som är det fina med Raw Food. Jag har lite svårt för att äta kall mat så här under vintern, så jag värmer vattnet till en lagom ljummen temperatur. Ingredienser (1 pers)
Instruktioner 1. Koka vattnet och låt det svalna något. 2. Lägg alla ingredienser förutom mison i en blender och mixa allt tills det är helt mixat till en jämn konsistens. 3. Häll sist i mison och fortsätt mixa tills det är klart. 4. Servera i din favoritskål! Njut! Vad tyckte du om receptet?
Dela gärna på facebook eller kommentera nedan!
0 Comments
Chia Fresca är en drink som ger mycket energi. Jag hittade receptet när jag läste boken Born to run av ChristopherMcDougall. Det är en bok som handlar om att hitta själen i löpning och vad man kan göra för att undvika skador och inte tappa orken. Kortfattat… En fantastisk bok som jag verkligen rekommenderar, inte bara till dig som kanske funderar på att börja springa eller redan springer utan också till dig som vill bli inspirerad och läsa om roliga karaktärer och helt galna händelser. Jag blev helt tagen av den här boken och streckläste den. I den här boken finns det också inslag av kost, vilket såklart intresserar mig!
Ok, den här bloggen ska inte handla om löpning utan om en speciell dryck. I den här boken skriver författaren om en stam som bor i Mexico - Tarahumara Indians. Det är en stam som har löpning som en del av sin livsstil. Den här stammen blir aldrig trötta av sin löpning och kan springa hur långt som helst. I boken får man också veta vilken typ av mat de äter och vilka tricks de använder med tex chia fresca för att återhämta sig och samla kraft. Chia Fresca eller Iskiate som den heter på Tarahumaras språk, innehåller något så enkelt som chiafrön, vatten, lite socker och limejuice. Intressant, chia tillhör ju en av mina egna favoriter so jag ville testa såklart. Chia frön Chiafrön har funnits I många många år och kommer ursprungligen från Aztekerna och Mayaindianerna. Idag har de här små fröna blivit vanliga i Sverige, så du kan hitta dedem i en välsorterad matbutik eller i hälskosten. De fullpackade av nyttigheter: Omega 3, antioxidanter, fiber calcium och aminosyror bla. Blötlägg dem Chiafrön bör blötläggas innan användning.När de blir blötlagda bildas en geléliknade hinna på dem. Lägg dem i vatten i 5-10 minuter. De absorberar ca 9 ggr sin vikt, så blötlägg 1:9. (tex 1 msk chia : 9 msk vatten) Jag brukar ta mindre om jag ska chiafröna i smoothie, där det redan är rätt mycket vätska. Vad är chiafrön bra för?
Du kan använda chia frön i
Rekommenderat intag per dag: 2 msk |
Fyll i din emailadress och få mina nyhetsbrev och lite härliga recpet!Kategorier
All
Arkiv
June 2019
|