Yoga. Kost. Hälsa
  • HEM
  • Kurser
  • Onlinekurser
  • RECEPT
  • SHOP
  • Blogg
  • Kontakt

Recept

Världens godaste vegetariska lasagne

7/2/2017

0 Comments

 
Picture
Jag har ätit många lasagner under min livstid, men ingen så god som denna. Ja, jag vågar påstå att den är världens godaste!
Jag kan tycka att det är lite knepigt att hitta goda glutenfria lasagneplattor. Visst fungerar det ok med vanliga glutenfria från typ Ica, men dessa som jag använde är outstanding. Det är gröna linser, ärtmjöl och rismjöl i dessa. De är jättegoda! De är från Explore Cuisine som finns i välsorterade butiker. Du hittar dem tex på Ica i Liljeholmen. Finns ju andra märken också, men jag har bara testat den här.
Så bjud din vänner på en riktigt smarrig lasagnemiddag!

​Ladda ned receptet som pdf här.

Ingredienser

Fyllningen
5 soltorkade tomater, blötlagda
1 msk kokosolja
½ lök, hackad
3 vitlöksklyftor, pressade
½ aubergine, skuren i småbitar
2 morötter, grovt rivna
1 förpackning passerade tomater
1 msk oregano
1 msk timjan
salt, peppar

Bechamelsås
4 msk kokosolja eller smör
5 msk glutenfritt mjöl, tex havremjöl
1 liter havremjölk
salt
mald muskot

Glutenfria lasagneplattor tex av gröna linser från Explore Cuisine (supergoda!)

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader.
Fyllningen: Börja med att mixa den blötlagda soltorkade tomaterna med en handmixer eller i en minihacker. Häll i lite vatten så blir det enklare. Ställ åt sidan. 
Stek löken och vitlöken tills den blivit mjuk i oljan. Häll i resterande ingredienser och låt puttra i ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Bechamelsåsen: Smält kokosoljan eller smöret i en kastrull. Häll i mjölet och vispa tills det blivit en pasta. Häll i lite mjölk i taget samtidigt som du vispar. Såsen ska bli lite tjock men inte supertjock. Smaka av med salt och mald muskot.

Lasagnen: Använd en ugnsform ca 20 x 30 cm. Börja att lägga lagren. Först fyllningen och sedan bechamelen. Lägg på lasagneplattor som täcker. Häll sedan på fyllningen och bechamel. Nästa lager med plattor. Lägg så många lager ända tills du har de antal plattor som ska avsluta toppen. Häll på den sista bechamelsåsen som ska täcka hela lasagnetoppen. Ställ in formen i ugnen och grädda i ca 25 minuter eller tills den har fått en bra färg.
​

Servera med en ruccolasallad.
0 Comments

    RSS Feed

    Fyll i din emailadress och få mina nyhetsbrev och lite härliga recpet!

    Picture

    Kategorier

    All
    Bröd
    Bröd
    Dessert
    Dressing & Såser
    Dressing & Såser
    Frukost
    Röror Och Dressingar
    Röror Och Dressingar
    Sallad
    Smoothie
    Soppor
    Tilltugg
    Varmrätter
    Varmrätter

    Arkiv

    June 2019
    May 2019
    March 2019
    January 2019
    November 2018
    August 2018
    June 2018
    May 2018
    March 2018
    February 2018
    January 2018
    December 2017
    November 2017
    October 2017
    September 2017
    July 2017
    June 2017
    May 2017
    April 2017
    March 2017
    January 2017
    December 2016
    November 2016
    September 2016
    August 2016
    June 2016
    April 2016
    March 2016
    February 2016
    January 2016
    December 2015
    November 2015
    October 2015
    September 2015
    August 2015
    June 2015
    May 2015
    April 2015
    March 2015
    February 2015
    January 2015
    December 2014
    October 2014
    August 2014
    June 2014
    May 2014
    April 2014
    March 2014
    February 2014
    January 2014
    December 2013
    August 2013
    March 2013

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • HEM
  • Kurser
  • Onlinekurser
  • RECEPT
  • SHOP
  • Blogg
  • Kontakt