Jag har ätit många lasagner under min livstid, men ingen så god som denna. Ja, jag vågar påstå att den är världens godaste! Jag kan tycka att det är lite knepigt att hitta goda glutenfria lasagneplattor. Visst fungerar det ok med vanliga glutenfria från typ Ica, men dessa som jag använde är outstanding. Det är gröna linser, ärtmjöl och rismjöl i dessa. De är jättegoda! De är från Explore Cuisine som finns i välsorterade butiker. Du hittar dem tex på Ica i Liljeholmen. Finns ju andra märken också, men jag har bara testat den här. Så bjud din vänner på en riktigt smarrig lasagnemiddag! Ladda ned receptet som pdf här. IngredienserFyllningen 5 soltorkade tomater, blötlagda 1 msk kokosolja ½ lök, hackad 3 vitlöksklyftor, pressade ½ aubergine, skuren i småbitar 2 morötter, grovt rivna 1 förpackning passerade tomater 1 msk oregano 1 msk timjan salt, peppar Bechamelsås 4 msk kokosolja eller smör 5 msk glutenfritt mjöl, tex havremjöl 1 liter havremjölk salt mald muskot Glutenfria lasagneplattor tex av gröna linser från Explore Cuisine (supergoda!) Så här gör du:Sätt ugnen på 200 grader.
Fyllningen: Börja med att mixa den blötlagda soltorkade tomaterna med en handmixer eller i en minihacker. Häll i lite vatten så blir det enklare. Ställ åt sidan. Stek löken och vitlöken tills den blivit mjuk i oljan. Häll i resterande ingredienser och låt puttra i ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Bechamelsåsen: Smält kokosoljan eller smöret i en kastrull. Häll i mjölet och vispa tills det blivit en pasta. Häll i lite mjölk i taget samtidigt som du vispar. Såsen ska bli lite tjock men inte supertjock. Smaka av med salt och mald muskot. Lasagnen: Använd en ugnsform ca 20 x 30 cm. Börja att lägga lagren. Först fyllningen och sedan bechamelen. Lägg på lasagneplattor som täcker. Häll sedan på fyllningen och bechamel. Nästa lager med plattor. Lägg så många lager ända tills du har de antal plattor som ska avsluta toppen. Häll på den sista bechamelsåsen som ska täcka hela lasagnetoppen. Ställ in formen i ugnen och grädda i ca 25 minuter eller tills den har fått en bra färg. Servera med en ruccolasallad.
0 Comments
|
Fyll i din emailadress och få mina nyhetsbrev och lite härliga recpet!Kategorier
All
Arkiv
June 2019
|