Oj jag missade fettisdagen i år! Här kommer ett sent litet recept på en ovanligare form av semla: Rawghurtsemla. Ja jag vet, det är inte riktigt samma sak som riktig semla, men en bra variant på en hälsosammare i allafall. (Om du vill ha en glutenfri "riktig" semla kolla det här receptet och här är en chiasemla) Här kan du ladda ned receptet på pdf. Ingredienser (1 pers) Rawghurten ½ Avokado 1 Banan ½-1 tsk Kardemumma, mald 1 Dadel Mandelmassan 1 dl Mandlar 7 st Dadlar ¼ tsk Vaniljpulver 2-3 msk Vatten Kokosgrädde se receptet här Instruktioner
Rawghurten Lägg alla ingredienser i en blender. Mixa tills det är en slät smoothie. Häll i röran i ett stort glas eller skål. Mandelmassan Lägg mandlarna i blöt över natten. Mal mandlarna till mjöl i en mixer eller kaffekvarn. Mixa i de övriga ingredienserna. (Du kan också använda dig av redan mald mandel, men det blir lite lättare för magen om den är blötlagd) Lägg mandelmassan ovanpå rawghurten. Klicka på kokosgrädden på toppen. Njut!
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |
Fyll i din emailadress och få mina nyhetsbrev och lite härliga recpet!Kategorier
All
Arkiv
June 2019
|