Det gäller att vara kreativ när man inte kan äta allt. Här är en nyttigare variant på semla med chiafrön! Inspirerad av SthlmRaw. Förresten ett helt fantastisk ställe för dig som gillar rawfood och bor i Stockholm! Här är några andra varianter på semla: ett vanligt men glutenfritt och en annan raw-variant. Här är pdf på receptet som du kan ladda ned. Ingredienser (1 pers) Chiagröten 2 msk chiafrön ½-1 tsk kardemumma, mald ¼ tsk kanel ½ tsk lönnsirap eller annat sötningsmedel Mandelmassan 1 dl mandlar 7 st dadlar ¼ tsk vaniljpulver 2-3 msk vatten Kokosgrädde Se recept här Instruktioner
Chiagröten Blötlägg chiafröna i någon form av mjölk, tex mandelmjölk, rismjölk, havremjölk i minst 10 minuter. Blanda i alla ingredienserna till chiagröten. Rör om. Häll i ett glas. Mandelmassan Lägg mandlarna i blöt över natten. Mal mandlarna till mjöl i en mixer eller kaffekvarn. Mixa i de övriga ingredienserna. (Du kan också använda dig av redan mald mandel, men det blir lite lättare för magen om den är blötlagd) Lägg mandelmassan ovanpå chiagröten. Klicka på kokosgrädden på toppen. Njut!
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |
Fyll i din emailadress och få mina nyhetsbrev och lite härliga recpet!Kategorier
All
Arkiv
June 2019
|