Hemmagjord granola eller müsli slår verkligen köpt granola med hästlängder. Ofta är det mycket socker i den köpta och andra onyttigheter. När du gör din egen kan du skräddarsy med dina egna favoritingredinser och det är inte alls svårt att göra den. Servera till acai, rawghurt eller smoothie bowl. Eller till yoghurt. Ladda ned receptet som pdf här. Ingredienser: 6-7 dl havregryn (glutenfria), boveteflingor, quinoaflingor 1 dl kokosflingor 1 dl sesamfrön 1 dl pumpafrön 1 msk kanel, mald ½ msk kryddnejlika, mald ½ msk ingefära, mald ¼ dl kokosolja 2 msk kokossocker 1 dl vatten 1-2 dl torkad frukt Så här gör du:
Sätt ugnen på ca 170 grader Lägg bakplåtspapper på en bakplåt Blanda alla torra ingredienser (förutom torkad frukt) i en bunke och rör om Häll i oljan och rör om. Häll i vattnet och rör om. Strö ut blandningen på bakplåten Ställ in i ugnen i ca 20 minuter. Rör om då och då. Se upp så att det inte bränns. Ta ut och låt svalna och häll sedan i en bunke igen. Välj dina favoriter med torkad frukt. Tex aprikos, mango, russin, dadlar & gojibär. Hacka om det behövs. Häll i den torkade frukten och rör om. Jag hade i lite bovetepuffar också. Förvara i en glasburk och använd till tex acai bowl eller smoothie bowl. (Eller yoghurt)
0 Comments
Leave a Reply. |
Fyll i din emailadress och få mina nyhetsbrev och lite härliga recpet!Kategorier
All
Arkiv
June 2019
|