Sedan jag slutade med gluten för några år sedan, så har jag testat några olika typer av glutenfria pizzor. En del har varit helt ok. Andra inte. En del har varit komplicerade att göra. Andra lätta. Jag hittade den här super-dupergoda pizzan med en botten gjord på kikärtsmjöl. Helt otroligt god och dessutom väldigt enkel att göra. Ladda ned som pdf här. Ingredienser 2 persPizzabotten 3 dl kikärtsmjöl 2 dl vatten 0,5 tsk salt ½ msk torkad basilika Tomatsåsen 1 paket med passerade tomater 2 msk olivolja 1 tsk salt 2 msk oregano 1vitlöksklyfta, pressad Pålägg på pizzan ¼ squash/zucchini, hyvlade bitar med osthyvel 2 små tomater, i skivor 1 dl oliver, hackade ½ rödlök, hackad ev fetaost lite ruccola att ha på efter gräddningen Så här gör du1. Blanda ihop alla ingredienser till botten och låt stå i ca 10-15 minuter
2. Sätt ugnen på 225 grader 3. Smeta ut degen på ett bakplåtspapper. Se till att det inte blir för tunt, då den kan brännas. 4. Grädda botten i ca 10 minuter. Håll koll! Under tiden gör du tomatsåsen. 5. Blanda alla ingredienser och låt puttra i några minuter. 6. Ta ut botten från ugnen och häll på tomatsåsen. 7.Toppa med grönsakerna eller dina favoritpålägg. 8. Grädda i ytterligare 10 minuter eller tills den fått färg. 9.Ha på lite färsk ruccola på toppen Njut!
0 Comments
Leave a Reply. |
Fyll i din emailadress och få mina nyhetsbrev och lite härliga recpet!Kategorier
All
Arkiv
June 2019
|