Den här ljuvligt goda kikärtsgrytan med Indisk touch är otroligt god. Du kan nog bjuda den till den mest skeptiske icke-vegetarianen också! Här kan du ladda ned den som pdf. Ingredienser Kikärtsgryta1 paket med kokta kikärtor ½ tsk malen koriander ½ tsk malen kardemumma ½ tsk gurkmeja 1/8 tsk malen chili 1/8 tsk malen kryddnejlika 1 lök, hackad 1 msk riven ingefära 2 vitlöksklyftor, pressade 2 dl passerade tomater ½ dl malen cashewnötter eller kokosmjöl 1 msk kokosolja att steka i 1 dl kokosmjölk salt Så gör duLägg alla kryddorna på ett fat. Fräs lök, ingefära och vitlök så att den blir mjuk i oljan. Häll i de passerade tomaterna. Ta en handmixer och mixa till en slät smet. Häll i kryddorna och låt koka i fem minuter. Häll i den malda cashewnötterna, kikärtor och kokosmjölen. Låt puttra i några minuter. Smaka av med salt. Ingredienser Saffransris½ lök, hackad ½ påse med saffran 3 dl ris (gärna basmati) Vatten salt Så gör duFräs den hackade löken och saffran i en kastrull.
Häll i ris och rör om. Häll på vatten enligt instruktionerna och häll på lite salt. Koka tills riset är klart. Servera med äppelchutney och en sallad.
0 Comments
Leave a Reply. |
Fyll i din emailadress och få mina nyhetsbrev och lite härliga recpet!Kategorier
All
Arkiv
June 2019
|