Den här rätten har blivit en av mina favoriter på sista tiden. Supergod och rolig att bjuda sina nära och kära på. Ladda ned som pdf här Ingredienser 2 persRisrullarna 1 msk kokosolja att steka i ½ lök, hackad 1 tsk färsk röd chili, hackad 1 msk riven färsk ingefära 1-2 morötter, skalade, grovt rivna 2-3 dl rödkål strimlad ½ paprika, röd, strimlad örtsalt 6 rispapper 2 Avokados Asiatiska såsen 1 msk kokosolja att steka i 1 msk färsk riven ingefära 2 vitlöksklyftor pressade 3 msk tamari (eller sojasås) 1 dl kokosmjölk 1 msk kokossocker eller annat sötningsmedel 1 msk jordnötssmör eller nötmjöl (jag använde tigernöt som fungerar för nötallergiker) lite salt vid behov Så här gör duSåsen
Smält oljan i en liten kastrull. Lägg i ingefära, vitlök och stek tills det har mjuknat. Häll i tamarin och koka upp. Häll sen i övriga ingredienser och rör om. Risrullarna Stek alla grönsaker så att de blir mjuka i en stekpanna. Smaksätt med örtsalt. Hur du gör med risrullarna Blöt ett rispapper i taget i vatten. Det tar ca 1 minut. Lägg pappret som nu är lite mjukt på en skärbräda och lägg de stekta grönsakerna i mitten av pappret. Lägg på bitar av avokado. Rulla ihop rullarna, vik in kanterna innan du har rullat hela vägen. Servera risrullarna med såsen och en grönsallad.
0 Comments
Leave a Reply. |
Fyll i din emailadress och få mina nyhetsbrev och lite härliga recpet!Kategorier
All
Arkiv
June 2019
|